Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Ενιαία Αρχή Πληρωμών

Περισσότεροι από 202.000 υπάλληλοι του Δημοσίου θα πληρωθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου από τη νεοσυσταθείσα Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Πρόκειται για υπαλλήλους των υπουργείων Οικονομικών, Αμυνας, Πολιτικής Προστασίας, Υποδομών αλλά και της γενικής γραμματείας Επικοινωνίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το υπουργείου Οικονομικών, «με την μισθοδοσία του μήνα Δεκεμβρίου τίθεται σε λειτουργία το σύστημα ενιαίας πληρωμής».

Επισημαίνεται ότι «η ΕΑΠ αποτελεί το μοναδικό φορέα πληρωμής, όχι μόνο των τακτικών αποδοχών αλλά και των πάσης φύσεως πρόσθετων αμοιβών, αποζημιώσεων και με οποιαδήποτε άλλη ονομασία καταβαλλόμενων απολαβών, του πάσης φύσεως προσωπικού του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, καθώς και των λειτουργών που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια».
Τον Δεκέμβριο, οι μισθολογικές αμοιβές για περισσότερους από 200.000 αμειβομένους του Δημοσίου καταβάλλονται και καταγράφονται, για πρώτη φορά, σε κεντρική, ηλεκτρονική βάση δεδομένων, επιτρέποντας τον έλεγχο, την επεξεργασία και την ανάλυση στοιχείων σχετικά με το ύψος και την δομή των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι την ολική ένταξη του συνόλου των εργαζομένων στο Δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, με την ενεργοποίηση της Ενιαίας Αρχή Πληρωμής:
1. Επιτυγχάνεται ο ακριβής προσδιορισμός των δαπανών που αφορούν στη μισθοδοσία του δημοσίου τομέα γενικά,
2. Δημιουργείται ηλεκτρονική βάση δεδομένων και διευκολύνεται ο δημοσιονομικός σχεδιασμός της εκάστοτε εισοδηματικής πολιτικής,
3. Διασφαλίζεται η διαφάνεια στην καταβολή των πάσης φύσεως αποδοχών και απολαβών του προσωπικού του δημοσίου τομέα,
4. Διευκολύνεται και ισχυροποιείται ο έλεγχος νομιμότητας των αμοιβών από τις επιφορτισμένες με αυτό το έργο υπηρεσίες,
5. Αναμένεται σημαντική εξοικονόμηση δαπανών, καθώς θα ελέγχεται πλέον ηλεκτρονικά το προβλεπόμενο ανώτατο όριο απολαβών κατά περίπτωση, αλλά και θα είναι δυνατές παντός είδους διασταυρώσεις στοιχείων,
6. Μειώνεται ο αριθμός των υπαλλήλων που απασχολούνται με την πληρωμή των αποδοχών και εξοικονομούνται χιλιάδες ώρες εργασίας.
7. Απλοποιούνται διαδικασίες και αυξάνεται η διαλειτουργικότητα μεταξύ διαφόρων πληροφοριακών συστημάτων.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artId=369889&dt=26/11/2010#ixzz16TN9qJRG00

Δεν υπάρχουν σχόλια: